A Bach virágterápiában létezik egy Dr Edward Bach által összeállított virágeszencia, az úgynevezett elsősegély csepp, ami kiválóan hat mindenféle testi-lelki traumák és stressz esetén.

Azt látjuk, hogy az elsősegély csepp, (más néven rescue remedies) öt Bach-virágeszencia keveréke, és rendkívül gyorsan hat. A betegek már 10-20 perc múlva érzik panaszaik enyhülését, a fájdalmak csökkenését.

Milyen összetevői vannak az Elsősegély cseppnek?

Az öt virág: Iszalag, Ernyős madártej, Nebáncsvirág, Napvirág, Cseresznyeszilva nevei alapján első hallásra semmit sem mondanak a laikus felhasználóknak, és a gyógynövényboltban sem tudunk ezekből készült teát venni. Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy miben segítenek ezek a virágok, kénytelenek vagyunk mélyebben megvizsgálni őket.

Nézzünk egy hétköznapi stresszes szituációt

Legyen ez egy kisebb balesetet mondjuk elvágtad az ujjad, vagy egy munkahelyi konfliktust, melyben a kollégáddal nem jössz ki. Az ilyen szituációban alábbi negatív viselkedésminták szerint működhetsz:  Az egyik, hogy elmenekülsz, nem akarsz a problémáddal foglalkozni, vagy leblokkolsz és nem tudod kifejezni az érzelmeidet. Sokszor még cselekedni sem tudsz, például nem állsz ki magadért. A reakciók másik csoportja, amikor túlreagálod a szituációt, mentőt hívsz, vagy kiborulsz és hisztizel.

Az elsősegély csepp öt virága ezeket a szélsőséges viselkedéseket egyensúlyozza ki az alábbi módon.

Elsősegély spray 20ml

Elsősegély spray 20ml

Rendkívül higiénikus kivitel, kiváló utazáshoz, vagy a kézitáskába a mindennapokra
3 500 Ft