Az elsősegély csepp az alábbi öt alap eszenciából áll:

6. CSERESZNYESZILVA

A KONTROLL ELVESZTÉSÉTŐL VALÓ FÉLELEM

Úgy érzed, el kell nyomnod az érzelmeidet, nehogy kitörjenek? Félsz, hogy olyasmit követsz el, amit később megbánnál?

Főbb tünetek:

 • Félsz, hogy elveszíted az önkontrollt, megpróbálsz nyugodt maradni, mintegy nyugalom erőltetett
 • Érzelmileg blokkolt vagy, érzéseidet elfojtod, képtelen vagy az elengedettségre
 • Belsőleg nagyfokú feszültség, robbanás előtti állapot jellemez

A feszültséged problémájának igazi megoldása a feszültséget kiváltó ok megszüntetése, amely mindenképpen külső segítséget igényel. Ez lehet szakember, de lehet egy barát, egy együttérző beszélgetőtárs is, akinek hajlandó vagy megnyílni, és az eddig ki nem mondott érzelmeidről beszélni. Meg kell próbálnod a felgyülemlett feszültségeket ott kezelni és feloldani, ahol keletkeztek. A cseresznyeszilva eszencia segít a kontroll elvesztésének félelmét feloldani, vagy már az éppen elvesztett ellenőrzést újra helyreállítani. Érzelmeidet megfelelően kifejező, problémáidat nyugodtan, higgadtan megoldó személyiségé válsz, aki nem fél érzéseinek kimutatásától.

Megerősítések:
“Bátor vagyok”
“Nyitott vagyok”
“Hagyom áramlani, ami áramlani akar”

9. ISZALAG

ÁLMODOZÁSRA

Álmodozol, nem teljesen vagy éber, vagy esetleg nem igazán érdeklődsz az aktuális, mindennapi élet dolgai iránt?

Főbb tünetek:

 • Álmodozol, ábrándozol, elkerülöd a problémákat, különösen azokat, amelyek a rideg valósággal járnak,
 • Légvárakat építesz, elmenekülsz a valóság szürke hétköznapjai elől (ez a menekülés lehet akár ábrándozás, tévénézés, számítógépes játék, szerencsejáték, drog, alkohol vagy bármi más).
 • Betegségben kevésbé vagy motivált a gyógyulásra, passzivitásod gátolja a felépülést

Az iszalag eszencia számodra segít megtalálni azt a jelentőségteljes elfoglaltságot, amely teljes egészében a jelenhez köt, segít megtisztítani és javítani a felfogóképességedet. Így képessé válsz értékelni a jelen pillanat csodáját, ráébreszt arra, hogy a valódi boldogság a jelenben található.

Gazdag fantáziájú, képességét jól hasznosító, tevékeny emberré válasz, aki teljes mértékben megéli kreativitását és valóra váltja álmait.

Pozitív hatású, ha valamilyen művészi tevékenységgel segíted figyelmedet a jövőből a jelenre irányítani. Egyszerű és szórakoztató gyakorlat lehet számodra, ha megpróbálod lerajzolni a környezetében lévő tárgyakat, embereket, de nem a művészi tökéletesség igényével, sokkal inkább a környezet megfigyelése, az éber jelenlét élményével.

Megerősítések:
“Éber vagyok”
“Világosan látok”
“Alkotok”

18. NEBÁNCSVIRÁG

TÜRELMETLENSÉGRE

Gondolkodásodban, és tetteidben egyaránt gyors vagy, képtelen vagy türelmesnek maradni, főleg mások lassúsága láttán?

Kulcsszimptómák:

 • Türelmetlen vagy, képtelen vagy tolerálni mások lassúságát és gyengeségeit, szeretsz egyedül dolgozni
 • Túlfűtöttséged, belső feszültséged nagyfokú nyugtalansághoz vezet, irritál mások lassúsága, (pl.: közlekedésben, munkában, evésben stb.)
 • Mindig időzavarban vagy, a határidők miatt állandó feszültségben élsz, az időt sem tudod mindig jól beosztani: vagy túlzottan pontos vagy, vagy éppen állandóan elkésel.

Fel kell ismerned a közösséggel való együttműködés óriási lehetőségeit, és ennek érdekében valamilyen mértékben igazodnod kell embertársaidhoz. Más emberek iránti türelem és tolerancia kifejlesztésére kell törekedned, mert csak így leszel képes egy kitűzött cél elérése érdekében másokkal együtt közösen munkálkodni. Bár mindenképpen fontos a saját ritmus kialakítása, de az is nagyon lényeges, hogy képes legyél rugalmasan változtatni időbeosztásodon. Ebben segít a nebáncsvirág eszencia

Megerősítések:

“Van rá időm”
“Türelmes vagyok”
“Lazítok”

26. NAPVIRÁG

FÉLELEMRE ÉS PÁNIKRA

Heves és szélsőséges félelmektől szenvedsz? Hirtelen megijedsz és heves pánik tör rád?

Kulcsszimptómák:

 • Hirtelen fellépő pánikérzés és rémület esetén jól használhatod
 • Ijedősség, hirtelen fellépő heves aggódás jellemez, rémálmok zaklatnak
 • Rendkívül heves félelmi állapotokat élsz át, blokkolt cselekvésed és gondolkozásod miatt, úgy érzed lebénulsz, ideges vagy, képtelen logikusan gondolkozni

Az eszencia lecsökkenteni a rémületed, belső békét, és nyugalmat teremt, megerősíti a bátorság erényét. A bátorság erényének kifejlesztésével a pániktól, a terhelt lelkiállapottól eljuthatsz a egészen a valódi önértékelésig, az igazi hősiességig. Az eszencia használata esetén célként tűzheted ki a krónikus szorongás gyógyítását, egy régebben elszenvedett trauma negatív hatásainak megszüntetését, az idegrendszer megerősítését, és ennek folyományaképp a szervezet egészségének stabilizálását.

Megerősítések:
“ Túljutok rajta”
“Tudom, hogy menni fog”
“Átlátom a helyzetet”

29. ERNYŐS MADÁRTEJ

TESTI ÉS LELKI MEGRÁZKÓDTATÁSRA

Testi-lelki trauma (sokk) ért és azóta képtelen vagy megbirkózni az élet egyszerű dolgaival is?

Kulcsszimptómák:

 • Testi, lelki traumák és utóhatásainak kezelésére azok feldolgozására alkalmas
 • A viták, veszekedések még sokáig hatásuk alatt tartanak, képtelen vagy feloldódni és elfelejtve az egészet továbblépni
 • A gyógyulási folyamatodat gátolja valami, ha nem történik javulás, vagy felgyógyulásodat követően már nem vagy a régi

Az ernyős madártej segít a traumák hatásait feldolgozni, így képessé válsz elviselni a nehéz helyzeteket, az ijesztő élményeket. Meg tudod emészteni téged érő negatív hatásokat, és azokat jól fel is tudod használni lelki fejlődés érdekében.

Megerősítések:
„Érzek”
„Lélegzem”
„Élek”