Candida elszaporodását nagyon nehéz diagnosztizálni, hiszen ez a fajta élesztőgomba az embereknél különböző módon és mértékben jelenik meg. Az alábbiakban kilenc olyan Candida tünetet mutatunk meg neked, amely által valószínűsíteni tudod, van-e a szervezetben Candida.

1. Krónikus fáradtság

Ha a fáradtságod vagy a kimerültséged annyira súlyos, hogy egyszerűen képtelen vagy kipihenni magad, függetlenül attól, hogy hány órát alszol, akkor krónikus fáradtságban szenvedsz. Ha ez a fáradtság, legalább hat hónapja tart, és gyakran kíséri más tünet is, mint pl.: fejfájás, torokfájás, ízületi fájdalom, memória és koncentrációs zavarok, akkor nagyon valószínű, hogy érintett vagy. Míg a Candida fertőzés nem az egyetlen oka a krónikus fáradtságnak, de igencsak megnöveli az idegrendszeri zavarok kockázatát.

A Candida tünetei közé tartozik a krónikus fáradtság.

2. Hangulati zavarok
A Candida jelenlétének igazolása gyakran nagyon nehéz, amelynek egyik oka, hogy a tünetek között sok olyan általános tünet van, amely számos más problémára is jellemző, például Idetartoznak a hangulati zavarok, hangulatingadozások is. Ha nálad már nagymértékben jelen van a Candida gomba, akkor gyakran drámai hangulatingadozásokat, szorongást, ingerlékenységet, depressziót és akár még pánikrohamokat is átélhetsz.

A Candida tünetei közé tartoznak a hangulati zavarok.

3. Visszatérő húgyuti és hüvelyi fertőzések
Sokszor a visszatérő húgyuti és hüvelyi fertőzések gyökerét a Candida jelenti. Fontos tudatosítanod azt is, hogy a Candida nemi úton is terjedhet, a partnerek egymást ide oda fertőzhetik. Gyanú esetén mindenképpen kerülnöd kell egy ideig a szexuális érintkezést, és a párodnak is ki kell vizsgáltatnia magát.

A Candida tünetei közé tartoznak a visszatérő húgyuti és hüvelyi fertőzések.

4. Szájpenész
A szájpenész valójában egy élesztőgomba-fertőzés, ugyanaz a törzs, amely egyéb területeken is megjelenik, beleértve a hüvelyt is. Leggyakrabban a szteroid gyógyszerek alkalmazása révén jelenik meg, és ha nem kezeled, átterjedhet a tested más területeire is.

A Candida tünetei közé tartozik a szájpenész megjelenése!

5. Az arcüreg panaszai
A Candida jelenlétével párhuzamosan nagyon gyakoriak a melléküreg-gyulladások is. A Candida befolyásolja az immunrendszert és így a melléküregek, a tüdő tartós panaszait képes előidézni, mint például a tartós köhögést, a heves orrváladékozást, az arcüreg pangását és a szezonális allergiákat. Ha tartósan problémáid vannak a melléküregekkel, akkor ideje ellenőrizned a Candida fertőzöttséged!

A Candida tünetei közé tartoznak a melléküregek panaszai!

6. Emésztőszervi problémák
Tartós emésztési panaszaid hátterében szintén állhat Candida fertőzöttség is. Az állandó puffadás, böfögés, gázosodás, székrekedés vagy esetleg a hasmenés és a hasi görcsök az emésztőrendszer egészséges bélflórájának hiányára utal, vagyis Candida fertőzésre is gyanakodhatsz. Ha tényleg a Candida az ok, akkor drámai megkönnyebbülést fogsz érezni viszonylag hamar, ha a fertőzés ellenes kezelésbe fogsz.

A Candida tünetei közé tartoznak az emésztőszerv problémái!

7. Koncentrációs és memória zavarok
Hangulatváltozások és a krónikus fáradtság hatása gyakran a koncentrációs problémákhoz és memóriazavarokhoz vezet.

A Candida tünetei közé tartoznak a koncentrációs- és memóriazavarok!

8. Bőr és körmök állapota
Lábgombásodás és a köröm gomba is származhat a Candida jelenlétéből. A körmeiden megjelenő állandó fertőzések jelzi a gombaterheltséget.

A Candida tünetei közé tartozik a körmök gombás fertőzöttsége!

9. Hormonális egyensúlytalanság
Gyakran a hormonális egyensúlytalanság is a Candida egyik jele lehet, azonban számos más egészségügyi probléma hátterében is állhat a hormonrendszer zavara. Azonban fontos tudni, hogy a Candida fertőzés kialakulása pont a hormonrendszer nem megfelelő működésétől is származhat.

A Candida tünetei közé tartozik a hormonális egyensúlytalanság is!

Ha többet szeretnél megtudni  a az emésztésedről, akkor  kérd tőlünk 11 oldalas ingyenes anyagunkat, melyben elmondjuk a helyes emésztés alapelveit